mano lankytojai

2013 m. kovo 12 d., antradienis

Ledų tortas su karamele


TPW_3370
Karamelei:
4 valg. š. sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
1/2 stiklinės grietinėlės
žiupsnelio druskos
1 valg. š. vanilės

Papločiui:
1/4 stiklinės kiaušinio baltymų
1/4 arb. š. druskos
1/4 stiklinės cukraus
1 stiklinės smulkintų pekano/ graikinių riešutų
1 l ledų

Karamelei visus ingredientus, išskyrus vanilę, sumaišyti prikaistuvyje ir kaitinti ant nestiprios ugnies, kol truputį sutrištės 5-7 min.
Supilti vanilę, pakaitinti dar apie minutę, nuimti nuo ugnies.
Supilti į indelį, atvėsinti ir laikyti šaldytuve.
Orkaitė – 180C.
Išplakti baltymus iki lengvų putų.
Plakant sudėti druską, cukrų ir išplakti iki standžių putų. Įmaišyti riešutus.
Morengų mase padengti formos dugną ir kraštus. Kepti 15-20 min., kol lengvai paruduoja. Leisti galutinai ataušti.
Ištraukti ledus, leisti jiems truputį suminkštėti. Galite imti 2 rūšių ledus po 500 ml.
Vieną dalį ledų paskirstyti ant papločio ir išlyginti paviršių.
Ant viršaus sudėti kitą dalį ledų, išlyginti, tortą uždengti plėvele ir dėti į šaldiklį.
Patiekti su karamelės padažu.

9 komentarai:

  1. Bus įšūkis man savaitgalį :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Saldu ir skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mmmm kaip skaniai atrodo, reiktų kada pamėginti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vau, va cia tai receptas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. tikrai tobulas desertas!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pamačius nuotraukyte sukilo visi skonio receptoriai, noriu labai paragauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. dar vienas tortukas, kuri nekantrauju isbandyti!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mano mama panasu gamino,tai vertas demesio, net man nemegstanciai saldumynu jis nerealus!

    AtsakytiPanaikinti