mano lankytojai

2013 m. vasario 26 d., antradienis

Marmurinis sūrio tortas




Ingredientai:

250 g susmulkintų šokoladinių sausainių
80 g ištirpinto sviesto
2 x 250 g  kreminio sūrio
300 ml grietinėlės
1 puodelio cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
3 kiaušiniai
200 g ištirpinto ir atvėsinto baltojo šokolado
200 g ištirpinto ir atvėsinto pieniško šokolado
2 - 3 mandarinai

Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 160°C arba 140°C su ventiliatoriumi. Riebalais ištepkite 22 cm pločio kepimo indą ir uždėkite nelimpantį kepimo popierių. Dėkite šį indą ant kepimo padėklo.
Sudėkite sausainius į maisto kombainą ir gerai sutraiškykite. Tuomėt sudėkite sviestą ir dar kartą gerai išsukite. Supilkite masę į kepimo indą ir paviršių padarykite lygų. Įdėkite į šaldytuvą iki kol vėl jo prisireiks. Išvalykite maisto kombainą.
Sudėkite kreminį sūrį, grietinėlė, cukrų, vanilę ir kiaušinius į maisto kombainą ir sukite kol paliks vientisa masė. Išimkite pusė mišinio ir atidėkite į šalį. Sudėkite pienišką šokoladą į maisto kombainą su puse likusios masės ir sukite kol išsimaišys.
Sudėkite baltą šokoladą į kitą pusę musės ir išmaišykite naudodami mikserį ar plaktuvą. Supilkite mišinius ant jau paruošto sausainių pagrindo. Kepkite 1 valandą, kol kraštai sukietės, o vidurys bus dar šiek tiek drebantis. Atšaldykite ir tada įdėkite nakčiai į šaldytuvą. Prieš išardydami kepimo indą, šonus gražiai apipjaukite su peiliu. 
Skanaus!




4 komentarai:

  1. Kadangi turiu daug laisvo laiko, o tortukas su vaisiais būtinai pasidarysim su vaikais pramogą ir gaminsime kartu tėveliui.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sitas nurunge net maskarpones torta!

    AtsakytiPanaikinti