mano lankytojai

2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Šokoladinis pyragas



Ingredientai:
Pyragui:
200 g juodojo šokolado
200g kepintų ir nuluptų lazdyno riešutų
4 kiaušinių
150 g rudojo cukraus
50 g sviesto

Padažui - glajui reikės:
100 ml pieno
2 šaukštų cukraus pudros
100 g juodojo šokolado
Uogų papuošimui

Paruošimas:

  1. Lazdyno riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad išryškėtų riešutų skonis ir lengvai nusiluptų jų luobelės.
  2. Paskrudintus ir nuluptus lazdyno riešutus  sumalkite virtuviniu kombainu ar kavamale iki rūpių miltų konsistencijos.
  3. Juodąjį šokoladą ir sviestą ištirpinkite dubenėlyje, įstatytame karštame vandenyje ar ant mažos ugnies puodelyje.
  4. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakite mikseriu ar šluotele su ruduoju cukrumi.
  5. Ištirpintą šokoladą su sviestu supilkite į kiaušinių trynių plakinį ir gerai išmaišykite. Į šią masę suberkite maltus lazdyno riešutus ir dar kartą viską išmaišykite.
  6.  Suplakite kiaušinių baltymus iki vidutinio standumo. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į paruoštą šokoladinę tešlą.
  7. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą ir pašaukite kepti į 180 laipsnių karčio orkaitę 45 minutėms.


Kol kepa tortas pasigaminkite šokoladinį glajų – padažą
Į puodelį įpilkite 100 ml pieno ir įdėkite 100 g juodojo šokolado. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol šokoladas išsilydys. Nuolatos maišykite. Įberkite du šaukštus cukraus pudros ir masę gerai išsukite šaukštu.Palikite glajų šiek tiek atvėsti, kol ji ims tirštėti. Iškepto pyrago viršų apipilkite šokolado glajumi  ir papuoškite avietėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.

2 komentarai: