mano lankytojai

2013 m. vasario 26 d., antradienis

Napoleonas





Trapiai tešlai:
700 g miltų
300 g sviesto (galima keisti kepinių margarinu)
225 g grietinės
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos

Kremui:
900 ml pieno
vanilinio cukraus
250 g cukraus
7 kiaušinių trynių
75 g miltų
400 g sviesto 

Pertepimui:
500g mėgstamos rūgštesnės uogienės (naudojau vyšnių uogienę)

Paruošimas:
Miltus išberiame ant stalo, padarome duobutę, į ją sutarkuojame sviestą ir viską peiliu kapojame ikistambių trupinių. Vėl padarome duobutę, dedame grietinę, druską ir įmušame kiaušinius. Vėl viską kapojame peiliu. Kai visi produktai susimaišys, pradėti minkyti rankomis. Iš pradžių tai bus byrančių trupinių kalnas, bet vėliau nuo rankų šilumos ir minkymo masė pradės minkštėti, kol galiausiai susiminkys labai maloni, nelimpanti prie rankų tešla. Tešlą padaliname į 12 lygių dalių (kepiau 24 cm skersmens lakštus, jeigu darysite mažesnio skersmens tortą, lakštų gausis dar daugiau) ir padedame į šaldytuvą kelioms valandoms pailsėti.

Pasiruošti 12 kepimo popieriaus lapų, kiekvienam tešlos lakštui. Imame gabalėlį tešlos ir kočiojame ant kepimo popieriaus labai labai plonai. Uždedam tortinės formos dugną ir apipjauname tešlos apskritimą. Lakštą subadome šakute ir kepame 200 laipsnių temperatūroje kol gražiai apskrus. Taip iškočiojame ir iškepame visus lakštus.

Kremui skirtą pieną užviriname kartu su vanilinu. Kol pienas aušta, išplakame kiaušinių trynius su cukrumi iki baltos purios masės, suberiame miltus ir vėl gerai išplakame. Po truputį pilame praaušusį pieną ir nuolat maišome arba plakame plaktuvu, kad pienas nesutrauktų kiaušinių. Gautą masę pakaitiname apie 8 min nuolat maišydami kol pradės tirštėti. Sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą ir gerai išmaišome, kad sviestas gerai susimaišytų su trynių mase. Kremą ataušiname.

Torto užbaigimas:
1 lakštą pasiliekame trupiniams ir papuošimui. Į torto formą dedame lakštą (pūslėta puse į apačią) aptepame kremu, vėl tešlos lakštas, kremas ir t.t. Du lakštus aš aptepiau bruknių uogiene. Viršutinis torto lakštas aptepamans kremu. Suteptą tortą truputį paspausti ir dėti į šaldytuvą nakčiai, galima ir ilgiau. Aš puošiau tortą po 24 val stovėjimo šaldytuve. Nuimame torto bortelius ir aptepame šonus likusiu nuo pertepimo kremu. Atidėtą torto lakštą sutriname į trupinius ir jais apibarstome šonus bei viršų.  Puošiame pagal fantaziją ir sugebėjimus. Tortas skaniausias pastovėjęs bent 2-3 dienas.

Skanaus!

3 komentarai:

  1. Visur ieškojau šio recepto, nes kaimynka nedavė, o jai labai skaniai gavosi. Ačiū jums už šį receptą

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ta kaimynka kuri nedavė2013 m. vasario 28 d. 14:45

    Nu tai žmonyškai prašyt išmok, o atėjus nestverk iš rankų. Bet kaimynkos tiesa, tikrai labai skaniai gavosi. Rekomenduoju ir tau!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šis tortas pats skaniausias valgau ir valgau... Mmmmmmm

    AtsakytiPanaikinti