Cepelinai su mėsa
Ingredientai:
12 bulvių
3 virtos bulvės
druska
grietinė
500 g. maltos mėsos
2 svogūnai
2 šaukštai tirpintų kiaulių taukų
juodieji pipirai
Gaminimas:
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20 — 25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Pamačiau ir užsimaniau ;D reikės prašyt žmonos savaitgaliui ;)
AtsakytiPanaikintiNors cepakų ir nemėgstu , bet šiti neapsakomo skonio , tikras skanumėlis gardumėlis :)))
AtsakytiPanaikintikaip galima nemegt cepelinu:D
AtsakytiPanaikintigaila db ant dietos sedziu:D vos galima atsispirti
AtsakytiPanaikintibet sakykit ka norit restorano cepelinai nkada neprilygs naminiams! netingekim gaminti:)
AtsakytiPanaikintinorisi ir man, tik paragavus prarandu saika bent 6 tai tikrai suvalgau :D
AtsakytiPanaikinti