Ingredientai:
250 g maltos jautienos
250 g maltos veršienos
1-2 šaukštų aliejaus kepimui
2 morkų
2 svogūnų
1 saliero
2 mažų (po 400 g) indelių savo sultyse konservuotų pomidorų
1 kupino šaukšto pomidorų pastos
Juodųjų pipirų, druskos
Šakelės čiobrelio
Šaukšto džiovinto raudonėlio
Poros lauro lapų
Šlakelio vandens
Pakelio Lazanijos lakštų
250 g maltos jautienos
250 g maltos veršienos
1-2 šaukštų aliejaus kepimui
2 morkų
2 svogūnų
1 saliero
2 mažų (po 400 g) indelių savo sultyse konservuotų pomidorų
1 kupino šaukšto pomidorų pastos
Juodųjų pipirų, druskos
Šakelės čiobrelio
Šaukšto džiovinto raudonėlio
Poros lauro lapų
Šlakelio vandens
Pakelio Lazanijos lakštų
Padažui:
fermentinio sūrio40 g sviesto
40 g miltų
500 ml pieno
40 g miltų
500 ml pieno
Kaip paruošti:
Svarbiausia dalis yra mėsos troškinys su pomidorais, nuo jo ir pradedam.
- Gerai įkaitinam keptuvę ir dedam į ją pusę arba visą mėsą, priklausomai nuo keptuvės dydžio. Mėsą su mentele paskirstykite ir gražiai apkepkite, kad maži faršo šoneliai apskrustų.
- Kol mėsa skrunda, pasiruoškite daržoves: smulkiai supjaustykite svogūną, morkas, salierą.
- Kai mėsa apkeps, dėkite ją į puodą, kuriame viską troškinsite, o keptuvėje apkepkite daržoves: pradžioje svogūnus, paskui morkas su salierais.
- Kai daržovės suminkštės, dėkite pomidorų pastą (tyrę) ir prieskonius: čiobrelį, raudonėlį, lauro lapus, grūstų pipirų ir druskos.
- Dabar viską jau galite kelti į puodą, kuriame troškinsis visas reikalas ir supilkite pomidorus konservuotus savo sultyse.
- Uždenkite dangčiu ir leiskite viskam troškintis apie 45 minutes.
Baltas padažas
Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite pieną ir maišykite nuolat su šluotele, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas . Ne per minutę viskas pasidaro, todėl būkite kantrūs ir pieną pilkite lėtai, po truputį, kad nesušoktų gumulais ir nuolat maišykite. Kai padažas bus jau sutirštėjęs, įberkite tarkuoto sūrio ir paragaukite, ar netrūksta druskos.
Lazanija:
- Įjunkite orkaitę 180-190 C
- Paimkite indą, kuriame viską sluoksniuosite. Indas turi būti aukštais kraštais ir ne per didelis. Dėkite truputį mėsos troškinio, ant viršaus lazanijos lakštą, tada vėl mėsos ir tuomet jau balto pažado. Tuomet vėl lazanijos lakštą, mėsos troškinį ir baltą padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir baltas padažas.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 50 min.
- Prieš pabaigą ant viršaus užtarkuokite, jei norite, puskiečio sūrio.
P. S. lazanijos lakštų aš neverdu ir nemirkau, jiems išbrinkti užtenka drėgmės iš mėsos troškinio ir sūrio padažo.
vis neprisiruosiu pasigaminti nes lazanijai reik daug laiko..bet pamacius nuotrauka tai negaliu nepasigamint:)
AtsakytiPanaikintineblogas derinys jautiena su versiena :) truputi brangokas derinukas, bet zinoma mesa galima keisti i kuria iperki:D
AtsakytiPanaikintina is patirties tik pasakysiu kd su jautiena gaunas skaniausiai..nes kiauliena gal ir pigiau bet labai riebiai gaunasi
AtsakytiPanaikintipasakiskas patiekalas
AtsakytiPanaikintiviliojanciai atrodo
AtsakytiPanaikintiuzskaitau! megejas tokiu patiekalu
AtsakytiPanaikintigaila, kad uzima daug laiko... jei ne ilgas procesas tai tikrai nepatingeciau isbandyt:)
AtsakytiPanaikintibijau, kad gali nesigauti, bet bandysiu rizikuot, albai noriu nustebinti seima kazkokiu nauju neregautu patiekalu
AtsakytiPanaikintinorejau pasiteirauti, gal kas turite koki isbandyta darzoviu lazanija? nes mesos man nevirskina, noreciau pabandyt su darzovem, aciu is anksto :)
AtsakytiPanaikinti