Ingredientai:
250 g šokoladinių sausainių
150 g sviesto
400 g kreminės varškės
3 arb. š. želatino
1 arb. š. vanilės
120 g cukraus
300 ml grietinėlės 35 proc.
3 šokoladinių batonėlių „Mars“
Papuošimui:aviečių ar kitų uogų
smulkintų migdolų
Paruošimas:
Sausainiai sutrinami blenderyje ir sumaišomi su ištirpintu sviestu. Apvali 22-24 cm skersmens kepimo forma su aukštais nuimamais kraštais išklojama kepimo popieriumi. Sudedama sausainių masė ir paskleidžiama ant formos dugno ir kraštų. Uždengiama plėvele ir dedama 1 val. į šaldytuvą. Želatinas išbrinkinamas nedideliame vandens kiekyje ir pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų.
Varškė gerai išplakama su cukrumi ir vanile. Šokoladiniai batonėliai supjaustomi nedideliais gabaliukais ir sumaišomi su varške. Atskirai išplakama grietinėlė. Į varškės masę, nuolat maišant, pamažu supilamas želatinas. Palaipsniui supilama išplakta grietinėlė. Gauta masė sukrečiama ant sausainių masės ir išlyginama.
Tortas dedamas į šaldytuvą 4-6 val., kad sustingtų. Tortas "Mars" papuošiamas avietėmis ir apibarstomas smulkintais migdolais. Tortas "Mars" - lengvai ir greitai pagaminamas tortas. Skanaus.
Skaniausias mano valgytas tortas :)
AtsakytiPanaikintinoriu noriu paragaut:) super atrodo neimanoma, kad butu neskanu
AtsakytiPanaikintiva cia tai skanumynas :)
AtsakytiPanaikintiva cia tai skanumynas :)
AtsakytiPanaikintimano mama megeja kepti tortus..bet tokio nkada dar neragavau..aciu uz recepta!
AtsakytiPanaikintiatrodo kaip is parduotuves:) toks, kad nera prie ko prikibt :)
AtsakytiPanaikintismaliziu svajone ;)
AtsakytiPanaikinti