mano lankytojai

2013 m. vasario 26 d., antradienis

Cezario salotos

Cezario salotos


Ingredientai:

Salotos, Iceberg, galva, 1 vienetas
Vištienos filė, ar kalakutiena, 400 gramų
Ančiuviai, aliejuje, truputį
Kiaušiniai, 4 vienetai
Balta duona, kubeliai, pakepinti orkaitėje, 1 sauja
Parmezano sūris, 200 gramų
Agurkai, maži, 3 vienetai
Poras, 1 vienetas
Svogūnai, laiškai, truputį
Česnakai, jei norite aštriau, 1 vienetas
Krapai, truputį
Grietinėlė, truputį
Bazilikas, truputį
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį

Gaminimas:

Pirmiausia pamarinuojama mėsa: alyvų ar kitas aliejus su citrinos sultimis, truputį česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Po 25-30 min galima kepti, arba supjaustytą smulkiai arba visą krutinėlę viename gabale. Viena krūtinėlė vienam asmeniui.Salotos suplėšomos į didelę lėkštę. Ant jų dedamas smulkiai juostelėmis supjaustytas agurkas, poras, svogūnai, virtas kiaušinis, karšta krūtinėlė, sutarkuotas parmezanas, barstomi duonos skrudučiai, ant visko pilamas padažas.

Padažas:

Į smulkintuvą (blenderį) dedamas tarkuotas parmezanas, 30 gr grietinės, 250 gr. grietinėlės, 1/2 indelio ančiuvių (galima ir daugiau), česnako galvutę, krapai, bazilikai, druska, pipirai. Viskas susmulkinama ir pilama ant salotų. Galima į padažą dėti daugiau įvairių prieskoninių žolelių, jeigu norisi.

 

5 komentarai:

  1. Visad gamindavau graikiškas salotas, tačiau pamačius šį receptą, nusprendžiau išbandyti Cezario salotas. Gavosi tikrai labai skaniai ! Rekomenduoju !

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skanu ir nekaloringa :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tokios lengvos, pačios mėgstamiausios :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. pagrindinis patiekalas norint pagrazint figura

    AtsakytiPanaikinti
  5. geda prisipazint, kad niekada nevalgiau tikruju cezario salotu.. bet pamacius nuotrauka negaliu atsispirti ir nepabandyti!

    AtsakytiPanaikinti