Cezario salotos
Ingredientai:
Salotos, Iceberg, galva, 1 vienetas
Vištienos filė, ar kalakutiena, 400 gramų
Ančiuviai, aliejuje, truputį
Kiaušiniai, 4 vienetai
Balta duona, kubeliai, pakepinti orkaitėje, 1 sauja
Parmezano sūris, 200 gramų
Agurkai, maži, 3 vienetai
Poras, 1 vienetas
Svogūnai, laiškai, truputį
Česnakai, jei norite aštriau, 1 vienetas
Krapai, truputį
Grietinėlė, truputį
Bazilikas, truputį
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia pamarinuojama mėsa: alyvų ar kitas aliejus su citrinos sultimis, truputį česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Po 25-30 min galima kepti, arba supjaustytą smulkiai arba visą krutinėlę viename gabale. Viena krūtinėlė vienam asmeniui.Salotos suplėšomos į didelę lėkštę. Ant jų dedamas smulkiai juostelėmis supjaustytas agurkas, poras, svogūnai, virtas kiaušinis, karšta krūtinėlė, sutarkuotas parmezanas, barstomi duonos skrudučiai, ant visko pilamas padažas.
Padažas:
Į smulkintuvą (blenderį) dedamas tarkuotas parmezanas, 30 gr grietinės, 250 gr. grietinėlės, 1/2 indelio ančiuvių (galima ir daugiau), česnako galvutę, krapai, bazilikai, druska, pipirai. Viskas susmulkinama ir pilama ant salotų. Galima į padažą dėti daugiau įvairių prieskoninių žolelių, jeigu norisi.
Visad gamindavau graikiškas salotas, tačiau pamačius šį receptą, nusprendžiau išbandyti Cezario salotas. Gavosi tikrai labai skaniai ! Rekomenduoju !
AtsakytiPanaikintiSkanu ir nekaloringa :))
AtsakytiPanaikintiTokios lengvos, pačios mėgstamiausios :)
AtsakytiPanaikintipagrindinis patiekalas norint pagrazint figura
AtsakytiPanaikintigeda prisipazint, kad niekada nevalgiau tikruju cezario salotu.. bet pamacius nuotrauka negaliu atsispirti ir nepabandyti!
AtsakytiPanaikinti