Ingredientai:
Torto
biskvitui:
3 kiaušinių
150 g cukraus
140 -150 g miltų
žiupsnelio druskos
Torto kremui:
500 g Maskarponės sūrio
4 kiaušinių
80 g cukraus pudros
1,5 valg. š. želatino
žiupsnelio druskos
Torto
papuošimui: 200 g braškių
1 pokelio želės
Paruošimas:
Pirmiausia paruošiama tešla torto
biskvitui. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Į trynius suberiamas
cukrus ir mediniu šaukštu arba mikseriu išplakama iki vientisos masės. Trynių
masė turi būti balta. Kitame inde išplakami baltymai su žiupsneliu druskos iki
standžių putų. Į kiaušinių trynius supilami persijoti miltai ir mediniu šaukštu
išmaišoma. Ant viršaus sukrečiami išplakti baltymai ir labai atsargiai viskas
išmaišoma. Paruošta biskvito tešla nedelsiant supilama į kepimo formą, pateptą
sviestu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180-190 laipsnių temperatūroje
apie 30-35 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas
iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas,
neapsivėlęs - biskvitas iškepęs.Biskvito kokybė labai priklauso nuo
kiaušinių šviežumo ir teisingo tešlos paruošimo. Labai svarbu neatidarinėti
orkaitės, kad biskvitas nesukristų. Iškepęs torto biskvitas atvėsinamas
pravertoje orkaitėje. Ilgu virtuviniu peiliu arba tvirtu siūlu (biskvitas
apjuosiamas siūlu, siūlo galai sukryžiuojami ir traukiami į skirtingas puses)
nupjaunamas biskvito viršus taip, kad gautusi 2-2,5 cm storio lakštas.
Paruošiamas maskarponės sūrio kremas
tortui. Želatinas užpilamas 4 šaukštais vandens ir išbrinkinamas (apie
30-40 min.). Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad
ištirptų ir atvėsinamas iki kambario temperatūros. Kiaušinių baltymai
atskiriami nuo trynių. Tryniai išplakami su cukraus pudra, kol masė tampa
baltos spalvos. Pamažu supilamas želatinas ir labai gerai išmaišoma. Sudedamas
maskarponės sūris (kambario temperatūros) ir gerai išmaišoma iki vientisos
masės. Baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Baltymų
putos sudedamos į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišoma. Biskvito
lakštas įdedamas į kepimo formą (kur kepė biskvitas) ir ant jo užpilamas
paruoštas maskarponės sūrio, kiaušinių, cukraus pudros ir želatinos
kremas.Tortas dedamas į šaldytuvą 1-2 val., kad sustingtų.
Maskarponės sūrio torto
papuošimas. Želė supilama į dubenį ir užpilama karštu vandeniu. Braškės
supjaustomos skiltelėmis (juostelėmis) ir išdėliojamos ant sustingusio
kremo.Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė.
Maskarponės sūrio tortas su braškėmis dedamas į šaldytuvą 3-4 val., kad
sustingtų. Sustingęs tortas išimamas iš formos, aštriu peiliu atskiriant jį nuo
kepimo formos sienelių.
Skanaus!
Kadangi labai mėgstu desertus su maskarponės sūriu, tai pabandžiau ir šį receptuką, galiu pasakyti, kad buvo labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus tortas. Rekomenduoju si torto recepta isbandyti.
AtsakytiPanaikintiIškepsiu šį tortą močiutės jubiliejui.
AtsakytiPanaikintinerealus!
AtsakytiPanaikintigaila nemoku daryt tortu:/ kad kas man toki iskeptu:)
AtsakytiPanaikintiNekantrauju isbandyt, arteja dukters gimtadienis, bus puiki dovana! :)
AtsakytiPanaikintisurio tortai tiesiog dieviski, sitas ir nepaprastas:)
AtsakytiPanaikintireikes ant Velyku toki receptuka isbandyt, noriu nustebinti gimines :)
AtsakytiPanaikintipasaka! :))
AtsakytiPanaikinti