Ingredientai:
Kava, stipri, saldinta, 1 stiklinėKiaušiniai, 2 vienetai
Cukrus, 4 šaukštai
Konjakas, brendis arba "damų likeris", 3 šaukštai
Mascarpone sūris, 250 gramų
Sausainiai, biskvitiniai "damų pirštelių", 400 gramų
Kakava, 2 šaukštai
Paruošimas:
1. Išvirti stiprią kavą, nukošti tirščius (galima naudoti ir tirpią), supilti į dubenėlį ir palikti vėsti.2. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su 2 šaukštais cukraus plakti tol, kol pabals, padidės tūris, o cukrus beveik ištirps. Supilti konjaką ar kitą gėrimą ir gerai išsukti. Sudėti maskarponę ir plakti, kol pasidarys vientisa masė.
3. Į baltymus įberti likusius 2 šaukštus cukraus ir plakti, kol susidarys standžios putos.
4. Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į trynių bei maskarponės masę ir labai atsargiai, kad baltymuose nesusprogtų oro burbuliukai, maišyti, kol pasidarys vienalytė masė.
5. Biskvitinius sausainius po vieną trumpam merkti į kavą, svarbu, kad jie neištižtų.
6. Ant sausainių dėti pusę maskarponės masės, ant viršaus - sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių ir sluoksnį maskarponės masės.
7. Desertą palikti nakčiai šaldytuve ir prieš patiekiant apibarstyti kakava.
ypac skanus palaikius keleta minuciu saldinklyje, megstamiausias tortas
AtsakytiPanaikintiNeatsibostantis tortas!
AtsakytiPanaikinti