mano lankytojai

2013 m. kovo 1 d., penktadienis

Ryžių apkepas su vištiena




Ingredientai:
350 g nevirtų ryžių; 300 g sutirštinto pieno (be cukraus); 100 g tepamo sūrelio; 400 ml konservuotos vištienos sriubos; 120 ml vandens; ½ arbat. š. česnakų miltelių; 400 g mėgstamų šaldytų daržovių; 100 g fermentinio sūrio; 400 g keptos vištienos; 1 pomidoras; po žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas:
Į ugniai atsparų indą, supilkite sutirštintą pieną, sukrėskite sūrelį ir šakute pamaišykite, kad masė pasidarytų vientisesnė.
Supilkite tirštą sriubą, įpilkite vandens, suberkite česnakų miltelius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.
Suberkite nuplautus ir nuvarvintus ryžius, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą mėsą, labai gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite daržoves ir atsargiai pamaišykite.
Paruoštą apkepą uždenkite (dangčiu ar folijos lakštu) ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite 35 min. Paskui dangtį nuimkite, uždėkite pomidoro riekeles, suberkite tarkuotą sūrį ir kepkite dar 10–15 min., kol sūris išsilydys. Išjungus orkaitę kepinį joje palaikykite dar 5 min.  

7 komentarai:

  1. pabandziau si recepta velyviems pusryciams..vyras liko suzavetas :) butinai isbandykit

    AtsakytiPanaikinti
  2. jei jau tavo vyras liko patenkintas tai ir saviski bandysiu nustebint:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. pateikti taip graziai nesigavo, bet skonis tai stulbinantis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikus receptas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. taip nerealiai atrodo :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. rezultatas tai tikrai nustebino, labai nemazai reikejo pavargti, bet skoniai tai super! butinai isbandykite :)

    AtsakytiPanaikinti